Графіки складені на основі очікуваних обмежень від "Укренерго" / фото depositphotos.com

Від сьогодні у Києві можливий перехід з екстрених на стабілізаційні відключення. Це значить, що в зазначений інтервал містян можуть відключити. 

Про це у Facebook розповів гендиректор "YASNO" Сергій Коваленко.

Але не факт, що обмеження будуть застосовані, пояснив він. 

Відео дня

"Стабілізаційні відключення виконуються на вимогу "Укренерго" чи оператора системи розподілу. Якщо від них вказівки немає, то подачу електроенергії не вимикають. Якщо у вас інтервал з 9 до 13, а відключили о 10:40, то все одно до 13 (+/- 30 хв) мають світло повернути", - написав Коваленко.

Графіки складені на основі очікуваних обмежень від "Укренерго". Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіку розраховані на обмеження до 250 МВт. 

"Але якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними і будуть відбуватися не за графіками. Про зміну типу відключення ми інформуємо через чатбот "YASNO online", - попередив Коваленко.

При стабілізаційному відключені оператор системи розподілу має дотримуватися тривалості до 4 години ±30 хвилин на перепідключення.  

Потреб відключати світло на 12 годин наразі немає.

"В графіках зазначені лише можливі слоти, часові коридори в межах яких може відбуватися відключення. Потреби відключати світло на 12 годин на добу наразі не існує. Нічні відключення, наприклад, майже не застосовуються, бо в них не немає потреби", - додав гендиректор "YASNO".

Відключення світла у Києві

З 10 жовтня Росія почала завдавати масованих ударів по енергетичній інфраструктурі. У зв'язку з чим в регіонах ввели віялові відключення, зокрема й у Києві.

Після чергового удару по Київській області 27 жовтня енергетики попередили про триваліші відключення, щоби стабілізувати енергосистему. 

За підрахунками Міненергетики, від атак російських терористів постраждала - станом на 12 жовтня, понад третина критичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: