ДТЕК імпортує електроенергію з ЄС / фото УНІАН, Микола Тис

Компанія Д.Трейдінг, що входить в Групу ДТЕК Ріната Ахметова, збільшила імпорт електроенергії в Україну для стабілізації роботи енергосистеми після масштабних обстрілів 22 та 29 березня. 

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"У відповідь на атаки енергосистеми України, що відбулись наприкінці березня, та втрати генеруючих потужностей, Д.Трейдінг збільшив імпорт електроенергії з Європи. Так, за результатами березня 2024 року компанія поставила в енергосистему України понад 73 млн кВт∙год електроенергії", - йдеться в ньому. 

Відео дня

Зазначається, що компанія імпортує електроенергію з декількох сусідніх країн у обсягах до 12 млн кВт∙год на добу.  Додаткові обсяги ресурсу з-за кордону дозволяють зменшити дефіцит електроенергії та врівноважити внутрішній баланс попиту та пропозиції. 

"Збільшення комерційного імпорту електроенергії з ЄС для покриття потреб наших споживачів – це наш внесок у стабілізацію ситуації в енергосистемі України", - підкреслив генеральний директор "Д.Трейдінг" Дмитро Маляр. 

У компанії наголосили, що вони планують продовжувати імпортувати електроенергію, щоб і надалі підтримувати національну економіку. 

Нагадаємо, 22 та 29 березня Росія завдала масованих ударів ракетами та дронами по енергетичним об’єктам України. 

Внаслідок суттєвого пошкодження об’єктів генерації та мережевого обладнання в деяких областях були проблеми з електропостачанням.