У разі нових ударів на енергосистему ситуація буде складною / фото УНІАН, Микола Тис

Директор центру "Психея" Генадій Рябцев заявив, що ситуація з електроенергією цієї осені та зими може бути складнішою, ніж минулого року.

На думку експерта, ймовірність нового блекауту в Україні мінімальна, пише "РБК-Україна".

Рябцев переконаний, що у разі нових масових атак РФ на енергетичну систему ситуація буде складною.

Відео дня

"Ймовірність повного блекауту в Україні буде надзвичайно низькою. Навіть потужні атаки РФ на критичну енергетичну інфраструктуру не здатні призвести до повного і тривалого вимкнення її для більшості споживачів", - пояснив експерт.

За словами Рябцева, зараз енергетичний баланс хиткий, а українська енергосистема не така надійна, як у 2022 році. При цьому резервних потужностей менший ніж торік. Однак українці та промисловість вже підготувалися до опалювального сезону. Були закуплені прилади для альтернативної генерації - зарядні станції, генератори тощо.

Українська енергетика - останні новини

Минуло року російські окупанти дронами та ракетами атакували українську енергетику. За цей час в Україні не залишилось жодної ТЕС або ГЕС, яка б не постраждала від ворожих атак. Потужність енергосистеми зменшилася на 68%, а 42 з 94 найважливіших високовольтних трансформаторів були пошкоджені або знищені.

Експерти з енергетики прогнозують, що майбутня зима буде страшнішою за торішню. Нещодавно одразу два органи влади відповіли, що буде з енергосистемою найближчим часом. Так, протягом осені та зими може спостерігатися локальна нестача енергії.

В "Укренерго" заявили, що навантаження на енергосистему України сильно зросло через спеку. Енергетики не планують вводити обмеження для споживачів.

Вас також можуть зацікавити новини: