Кабмін продовжив термін дії постанови про чинну модель покладання спеціальних зобов'язань на ринку / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів України прийняв остаточне рішення про продовження дії фіксованої ціни на електрику для населення в розмірі 1,68 грн за кВт-год до 1 вересня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожШмигаль озвучив тарифи на електрику з 1 серпня: скільки будемо платити

Відео дня

Таким чином, Кабмін продовжив термін дії постанови про чинну модель покладання спеціальних зобов'язань на ринку електроенергії (ПСО) ще на один місяць – до 31 серпня 2021 року.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, документ розроблений з метою продовження захисту побутових споживачів від різкого стрибка вартості електроенергії. Таким чином, в уряду буде більше часу для детального опрацювання оптимальної моделі механізму ПСО.

Редакція чинної постанови закінчувалася 31 липня, а значить з 1 серпня електротарифи могли значно вирости.

Тарифи на електроенергію: що необхідно знати

  • Сьогодні, 28 липня, президент України Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що з 1 серпня тарифи на електроенергію для населення зростуть.
  • Також Зеленський додав, що РНБО розглядатиме можливість зменшення тарифу на електроенергію для малозабезпечених верств населення
  • 29 червня Кабмін продовжив дію фіксованої ціни на електрику для населення і ряду інших споживачів у розмірі 1,68 грн за кВт-год до 1 серпня.
  • У Міненерго повідомляли, що спільно з Нацкомісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і учасниками ринку опрацьовує варіанти зміни тарифів на електроенергію.
  • До цього міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що нова модель  передбачає зниження тарифів для вразливих верств населення, які споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць. Зараз це близько 41% споживачів з 16,9 млн домогосподарств. І підвищення тарифу для тих, хто споживає понад цю норму, тобто для більшості.
  • Остаточні нові розцінки Міненерго мало озвучити до кінця липня.