Спецдозвіл дозволить "Нафтогазу" проводити геологічне вивчення нафтогазоносних надр / фото depositphotos

Державна служба геології та надр видала Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" чотири спеціальні дозволи на розробку вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря.

Відповідний наказ №412 від 31 травня опубліковано на сайті Держгеонадр.

Читайте також"Нафтогаз" запустив перше родовище газу щільних порід

Відео дня

Відзначається, що спецдозволи надані без проведення аукціонів строком на 30 років для проведення геологорозвідувальних робіт і видобутку газу на площах "Дельфін-2", "Дельфін-5", "Дельфін-6" і "Дельфін-9".

Спецдозвіл дозволить "Нафтогазу" проводити геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобутком нафти та газу.

Розробка родовищ

У листопаді 2020 року Кабінет Міністрів України надав НАК "Нафтогаз України" дозвіл на дослідно-промислову розробку газоносних надр на шельфі Чорного моря строком на 30 років.

14 січня 2021 року "Нафтогаз" запустив перше родовище газу щільних порід.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 80% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.