Найближчими днями очікується підписання ще низки угод / Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вже уклала комерційні контракти на постачання газу з 12 великими підприємствами теплокомуненерго, зокрема, з Києва та Харкова.

Про це повідомив директор прес-служби "Нафтогазу" Максим Белявський в Facebook.

Читайте такожКабмін продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу" ще на рік

Відео дня

"Угоди про комерційні закупівлі газу у "газопостачальної компанії "Нафтогаз Трейдинг" уклали вже 12 великих підприємств теплокомуненерго, зокрема з Києва та Харкова", - написав Белявський.

Він зазначив, що для малих і середніх споживачів, у тому числі ОСББ, "Нафтогаз" розробив спеціальний продукт з вигідними умовами.

Найближчими днями очікується підписання ще низки угод.

Спецзобов'язання на ринку газу

  • Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на квітень встановила оптову ціну на газ для виробників теплової енергії на рівні 6,52 грн за кубометр, що на 4% вище, ніж вартість газу для теплокомуненерго в березні.
  • З 1 травня 2021 року завершується дія Положення про покладання спеціальних зобов'язань (ПСО) на суб'єктів ринку природного газу. Таким чином, теплокомуненерго мають самостійно вибрати собі постачальника.
  • Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" направила великим виробникам теплової енергії пропозиції щодо укладання контрактів на постачання газу на комерційній основі з 1 травня 2021 року за ціною 8,33 грн за куб.м, що на 6% більше, ніж у квітні.
  • 30 квітня 2021 року Кабінет міністрів продовжив режим спеціальних зобов'язань на ринку газу, згідно з яким теплокомуненерго купують газ за регульованою урядом ціною.
  • 19 травня 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що починаючи з 20 травня режим спеціальних зобов'язань на ринку газу, згідно з яким теплокомуненерго купують газ за регульованою урядом ціною, більше не діє, уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго і не зобов'язує «Нафтогаз» продавати «блакитне паливо» для теплокомуненерго за фіксованою ціною.