Харченко оцінив ситуацію з енергопостачанням на Харківщині / фото УНІАН, Микола Тис

Ситуація з енергопостачанням у Харкові та області дуже складна. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. 

"Там суттєві пошкодження високовольтних мереж, і постійні атаки, які повторюються. Вже є випадки, коли відновили і знову "прилетіло". Для того, щоб відновити більш-менш комфортний графік постачання електроенергії, потрібно пʼять-шість тижнів. Але в ситуації, коли атаки повторюються реально щоденно, дуже важко передбачити, що буде далі", – розповів він в ефірі телеканалу "Київ24".

Проте, за його словами, є й "добра новина".

Відео дня

"Добра новина в тому, що гірше не стане. Той мінімум електроенергії, який постачається в Харків зараз, постачається по настільки розподілених маршрутах і за настільки нестандартною схемою, що я майже певен, що знизити цей обсяг московитам не вдасться", – резюмував Харченко. 

Ситуація з енергопостачанням на Харківщині

Російські окупаційні війська щодня атакують Харків та область керованими авіабомбами, дронами та іншим озброєнням. Видання The Economist пише, що РФ хоче перетворити місто на "сіру зону", непридатну для життя.

Внаслідок російських атак у Харкові знищено майже всю енергетичну інфраструктуру, розповів мер міста Ігор Терехов. За його словами, швидко відновити всі потужності після обстрілів РФ не вийде.

Міський голова наголосив, що у Харкові, незважаючи на обстріли та перебої з електрикою, залишаються понад мільйон жителів. Ситуація з енергопостачанням у місті дуже важка. Електрика подається тільки по годинах за суворим графіком, розповів Терехов. 

Вас також можуть зацікавити новини: