Терехов розповів, що відбувається в Харкові / фото УНІАН

У Харкові, незважаючи на обстріли та перебої з електрикою, залишаються понад мільйон жителів.

Про це в інтерв'ю BILD розповів міський голова Ігор Терехов. Примітно, що до війни в місті мешкало понад 1,4 млн осіб, а разом із передмістями, то цілих 2.

Видання зазначило, що останнім часом окупанти постійно атакують місто, через що електрику там подають по годинах. Але всупереч цьому в місті залишається жити приблизно мільйон людей, сказав мер Ігор Терехов.

Відео дня

"По місту наносять авіаудари..., але ми не бачимо, щоб місто покидало багато людей. Вони дуже уважно стежать за ситуацією, і проблеми, які нам потрібно долати, стають дедалі складнішими. Але поки що люди залишаються тут", - сказав Терехов.

Він нагадав, що 22 березня російські окупанти зруйнували всі міські енергоустановки, трансформатор. "У нас взагалі не було електрики. Також зруйнована ТЕЦ, що постачає Харків електроенергією. У нас було повне відключення електроенергії, але нам вдалося відновити постачання. Однак не такою мірою, як до 22 березня", - пояснив він ситуацію.

"Ситуація дуже важка. Електрика подається тільки по годинах за суворим графіком. Тут ідеться про геноцид народу України... Харків є і завжди буде українським містом! Харкову терміново потрібен захист від ракет і безпілотників. Армії потрібна зброя, щоб захищати Україну, захищати Харків. Нам потрібна сучасна протиповітряна оборона, щоб запобігати втратам серед мирного населення", - розповів Терехов.

Удари по Харкову

Російські окупанти в ніч на 6 квітня знову атакували Харків. Як повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, унаслідок нічних ударів загинуло 6 осіб і ще 10 дістали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: