В "Укренерго" розповіли про ситуацію в енергосистемі / фото УНІАН, Микола Тис

Оператор енергосистеми Польщі на запит "Укренерго" в середу, 27 грудня, надавав аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії в денні години, повідомила прес-служба "Укренерго".

За даними НЕК, в енергосистемі спостерігався надлишок електроенергії. Погода сприяла роботі сонячних електростанцій на максимальній потужності.

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми польський оператор енергосистеми PSE три години надавав аварійну допомогу, прийнявши надлишки української електрики загальним обсягом 600 МВт-год. Також протягом майже двох годин обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ.

Відео дня

Добовий максимум споживання був ввечері. Наразі виробленої електроенергії вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Імпорт електроенергії здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі Румунії та Молдови. Експорт – відсутній, вказали в "Укренерго".

Тарифи на електроенергію

Кабінет Міністрів України продовжив дію механізму покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на електроенергію для населення до кінця квітня 2024 року. Для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт/год.

Компанія "Укренерго" буде відключати боржників, які споживають електроенергію на балансуючому ринку та не сплачують за неї, заборгованість яких сукупно вже перевищує 30 млрд грн.

Вас також можуть зацікавити новини: