В Україні зросте мінімальна ціна газу / REUTERS

Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу пропонують населенню в жовтні купувати газ за ціною від 4,7 до 6,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна газу на 7,1% більше, ніж місяцем раніше, а максимальна зменшилася на 2%.

Читайте такожВ Україні може змінитися ціна на автогаз та бензин: прогноз

Про це повідомляє на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК "Нафтогаз України" спільно з активістами.

Відео дня

Зазначається, що в жовтні найменшу ціну своїм споживачам запропонувала компанія "газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка забезпечує газом близько 2% споживачів, - 4,7 гривні за кубометр, залишивши ціну на рівні вересня.

Далі йде Запорізька енергокомпанія Paliv Energy з ціновою пропозицією 4,8 гривні за кубометр (+15% до вересня).

Регіональні газопостачальні компанії (газзбути), які обслуговують дві третини побутових споживачів, у жовтні пропонують громадянам купити газ за ціною від 5,37 гривні за кубометр до 6,85 гривні за кубометр залежно від регіону. Таким чином, мінімальна вартість блакитного палива у газзбутів зросла на 8,4%, а максимальна - знизилася на 2%.

Найвищу ціну за газ отримають споживачі ТОВ "Одесагаз-Постачання", які куплять у жовтні газ по 6,85 гривні за кубометр.

Загалом на 30 вересня в Україні 41 газопостачальна компанія, яка готова поставляти блакитне паливо побутовим споживачам.

Що цьому передувало

  • У вересні для побутових споживачів ціни на блакитне паливо коливалися від 4,4 до 7 гривень за кубометр.
  • З 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу.
  • Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України" для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою «Нафтогазом» ціною.