У районі Києва вимкнуло світло через нещасний випадок / фото УНІАН

Учора через нещасний випадок відключилась лінію електропередачі в спальному районі Києва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

"Учора, 14 травня, було зафіксовано позаштатну ситуацію в Києві - сталося вимкнення лінії електропередачі на Троєщині. Ремонтні бригади, які виїхали на місце, виявили на лінії ураженого струмом потерпілого - чоловіка 1991 року народження, який ловив рибу в забороненій зоні. Каретою швидкої допомоги він направлений до медичного закладу. Роботу лінії стабілізовано", - йдеться у повідомленні.

Крім того, енергетики продовжують фіксувати пошкодження інфраструктури внаслідок постійних ворожих обстрілів на прифронтових та прикордонних з РФ територіях. Зокрема, без електропостачання залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Відео дня

Ситуація зі світлом в Україні - деталі

Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус в ефірі інформаційного телемарафону розповів про навантаження та ризики для енергосистеми під час літнього періоду.

Він зазначив, що саме в жаркий період наступає другий пік по споживанню електроенергії,  проте ризик повернення до масованих відключень світла мінімальний.