"Укрнафта" обрала Миколу Гавриленка головою наглядової ради компанії / фото УНІАН

Наглядова рада найбільшої української нафтовидобувної компанії "Укрнафта" обрала діючого генерального директора "Укртранснафти" Миколу Гавриленка головою наглядової ради компанії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, члени наглядової ради "Укрнафти" обрали головою наглядової ради Миколу Гавриленка, директора з управління дивізіоном "Нафта" групи "Нафтогаз".

Відео дня

"Повноваження, які отримав Микола Гавриленко, свідчать про довіру до його компетенції й досвіду незалежних директорів та представників акціонерів. Ми очікуємо, що наглядова рада зосередиться на оздоровленні "Укрнафти" та врегулювання проблемних питань щодо спірних обсягів газу і накопиченого податкового боргу", - написав він.

Читайте такожНаглядова рада "Нафтогазу" призначила головного виконавчого директора

Таким чином, Гавриленко є головою Оператора нафтотранспортної системи України компанії "Укртранснафта", керівником дивізіону "Нафта" НАК "Нафтогаз України", а також головою наглядової ради компанії "Укрнафта".

Довідка УНІАН. "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти й конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним із найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.

Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (м. Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.