Україні не вистачає генеруючих потужностей / фото Вікіпедія

Наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії, навіть якщо найближчим часом Україні вдасться усунути й відновити певні пошкодження генерації. Про це повідомив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу.

За його словами, Україна перебуває в складній ситуації через наявний відвертий дефіцит генеруючих потужностей. Водночас високовольтні мережі перебувають у значно кращому стані.

"На жаль, проблеми з генерацією швидко вирішити не вдасться. Навіть, якщо певну частину тих пошкоджень, які були нанесені, вдасться найближчим часом усунути й відновити роботу окремих енергоблоків, то, в цілому, мій особистий прогноз, що ми будемо жити з дефіцитом електроенергії наступні два роки й це буде просто нормальним станом для української енергосистеми", – сказав Харченко.

Відео дня

Ситуація з відключенням електроенергії

Раніше повідомлялося, що станом на середину травня в Україні існує проблема з виробництвом електроенергії. З пошкоджених 5500 МВт можна відновити трохи менше половини.

16 травня генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив, що Україні критично не вистачає генерації та імпорту для поточного рівня споживання. Він сподівається, що сьогодні ввечері екстрених відключень не застосовуватимуть, і українці зможуть пройти черговий пік в графіках відключення.

Вас також можуть зацікавити новини: