В Україні через атаки окупантів відновлення потребують 160 тисяч об'єктів / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

В Україні станом на сьогодні через постійні атаки російських війських відновлення потребують 160 тисяч об'єктів інфраструктури і житлових будинків.

"Росія вже три місяці бомбить енергетичну та цивільну інфраструктуру нашої країни. Внаслідок таких атак пошкоджено більше половини всіх енергооб'єктів в країні. В цілому в Україні зараз 160 тис. об'єктів інфраструктури та житлових будинків, які потребують відновлення. Збитки сягають сотень мільярдів доларів", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу в онлайн-режимі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Прем’єр-міністр нагадав, що влітку 2022 року уряд разом зі Світовим банком та Єврокомісією публікував перший звіт з оцінкою потреб для відновлення, тоді йшлося про 350 мільярдів доларів. Зараз йде робота над другим звітом.

Відео дня

"Потреби на відновлення будуть збільшуватися орієнтовно вдвічі", - зазначив Шмигаль.

План відновлення України - що відомо

У липні 2022 року Шмигаль під час презентації документу на міжнародній конференції у швейцарському місті Лугано показав план відновлення України, який складається з трьох ключових етапів.

Перший етап передбачає відновлення об'єктів, що є критичними для життя людей. Другий етап – відновлення зруйнованих об'єктів базової інфраструктури. Третій етап цього плану – це довгострокова трансформація, вона стосується всіх сфер, починаючи від освіти, медицини і завершуючи "зеленим переходом" та новим військово-промисловим комплексом.

План відновлення України оцінюється на сьогодні у 750 мільярдів доларів, основним джерелом відбудови держави повинні стати конфісковані активи Росії.

Цього року уряд планує отримати 17 мільярдів доларів на відновлення майна, пошкодженого та зруйнованого внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: