Ілюстрація REUTERS

Національний банк України представив тестову версію свого нового сайту, повний перехід на який із закриттям старої версії сайту планує до кінця року.

Читайте такожУ Нацбанку пояснили, що відбувається з курсом гривні

Як повідомили в НБУ, на цей перехідний період першоджерелом інформації буде вважатися поточна версія офіційного сайту, в той час як новий сайт буде «вітриною даних».

Відео дня

Під час розробки нового сайту регулятор використовував нові принципи викладу контенту, висвітлюючи складні економічні поняття простою і доступною мовою.

Дизайн сайту адаптований до смартфонів, планшетів, ноутбуків і настільних комп'ютерів.

Структура сайту розділена на блоки про функції НБУ, статистичні дані, нормативно-правова інформація.

Також є особистий кабінет користувача, де можна зареєструватися на відвідування подій, надсилати запитання та звернення.

В основу дизайну нового сайту покладено оновлений стиль НБУ і новий логотип, який уособлює відкритість, прозорість і рух вперед.

Також в НБУ повідомили, що перехід на нову версію сайту доступний за посиланням на головній сторінці основного сайту.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк представив стратегію на середньостроковий період, цілями якої є низька і стабільна інфляція; стабільна, прозора і ефективна банківська система; відновлення кредитування; ефективне регулювання фінансового сектора; вільний рух капіталу; фінансова інклюзія; сучасний, відкритий, незалежний, ефективний центральний банк.