Ілюстрація / REUTERS

Рада директорів Міжнародного валютного фонду сьогодні, 18 грудня, прийме рішення про нову 14-місячної програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів.

Читайте такожУкраїні в найближчі 2 роки доведеться виплатити $17 мільярдів боргу - НБУ

Відповідне питання – про затвердження нової програми stand-by та анулювання програми розширеного фінансування - як і раніше значиться в порядку денному засідання Ради директорів МВФ на сьогодні, 18 грудня.

Відео дня

За прогнозами Національного банку, отримання першого траншу в рамках нової програми в обсязі від 1,4 до 1,9 мільярда доларів можливо до католицького Різдва, або до 25 грудня.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд попередньо погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 мільярда доларів в кінці жовтня.

Серед попередніх умов для розгляду цього питання Радою Фонду було затвердження українським парламентом державного бюджету на 2019 рік згідно з рекомендаціями МВФ і підвищення тарифів на газ і опалення для домогосподарств.

Наприкінці листопада МВФ офіційно підтвердив відсутність юридичних обмежень щодо продовження співробітництва з Україною після введення військового положення.