Google в 2017 році вивів в офшор більше $20 мільярдів \ УНІАН

Американська транснаціональна публічна корпорація Google в 2017 році перевела $22,7 млрд через голландську підставну компанію на Бермудські острови.

Читайте такожGoogle збільшив квартальну виручку до 16,9 млрд дол.

"Google перевела 19,9 млрд євро ($22,7 млрд) через голландську підставну компанію на Бермудські острови в 2017 році, як частину угоди, яка дозволяє їй зменшити податкові відрахування за кордоном, згідно з документами, поданими Торговій палаті в Нідерландах", - йдеться в повідомленні Reuters.

Відео дня

Зазначається, що впродовж більше десяти років домовленість дозволяла користуватися Google ефективною податковою ставкою у вигляді однозначних цифр для прибутку за межами США, що становить приблизно чверть від середньої податкової ставки на зарубіжних ринках.

"Дочірня компанія в Нідерландах використовується для перенесення доходів від роялті, отриманих за межами Сполучених Штатів, в Google Ireland Holdings, дочірню компанію на Бермудських островах, де компанії не платять прибутковий податок", - наголошується в повідомленні.

Як показали документи, подані 21 грудня, сума, спрямована через компанію Google Netherlands Holdings BV, була приблизно на 4 млрд євро більша, ніж в 2016 році. Зокрема, підрозділ Google в Нідерландах виплатила податки в 2017 році в розмірі 3,4 млн євро при валового прибутку в 13,6 млн євро.

Довідка УНІАН. Google - американська транснаціональна публічна корпорація, реорганізована 2 жовтня 2015 року в міжнародний конгломерат Alphabet Inc. Інвестує в інтернет-пошук, хмарні обчислення та рекламні технології. Google підтримує і розробляє низку інтернет-сервісів і продуктів і отримує прибуток у першу чергу від реклами через свою програму AdWords.