Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності провадження у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яким встановлюються терміни завершення розгляду справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте такожРада відхилила можливість оскаржувати в судах рішення Антимонопольного комітету

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення законопроекту №6746 проголосували 248 народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.

Відео дня

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект, який передбачає внесення змін до основних законів у сфері захисту економічної конкуренції, спрямований на закріплення в цих законах прав осіб, які беруть участь в справах, що розглядаються органами Антимонопольного комітету України (АМКУ), гарантій цих прав, а також механізмів реалізації таких прав.

Законопроект, зокрема, передбачає встановлення термінів, упродовж яких має бути завершено розгляд справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Так, пропонується визначити, що справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції мають бути розглянуті органами АМКУ протягом розумного строку, але не пізніше ніж через три роки з дня ухвалення розпорядження про початок розгляду справи.

Якщо впродовж граничного терміну розгляду справи органом АМКУ рішення не ухвалено, справа підлягає закриттю у зв'язку з недоведеністю вчинення порушення.

Згідно з пояснювальною запискою, передбачається і забезпечення особі, яка бере участь у справі, права знайомитися з матеріалами справи і всіма доказами, на які спираються рішення АМКУ, зокрема врегулювання з цією метою питань збалансування цього права з правом на захист конфіденційної інформації інших осіб.