АМКУ перевірить облгази Фірташа / Фото УНІАН

Територіальні відділення Антимонопольного комітету України досліджують, чи відповідають законодавству про захист економічної конкуренції дії операторів газорозподільних мереж при приведенні обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків.

Читайте такожКоболєв допускає, що облгази Фірташа оскаржуватимуть знижені норми споживання газу

Як повідомляє прес-служба комітету, дослідження проведуть у відповідь на численні звернення від побутових споживачів природного газу.

Відео дня

«За результатами проведеного дослідження в разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції органами комітету будуть вжиті заходи, передбачені законодавством», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України офіційно звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість із яких належить бізнесмену Дмитру Фірташу, через наднарахування для споживачів у платіжках за газ.

У листопаді минулого року жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.