Такий борг у Пенсійного фонду накопичився за 12 років / фото УНІАН

Непогашена заборгованість Пенсійного фонду України за кредитами з Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) на початок нинішнього року становила 52,8 мільярда гривень.

Читайте такожМарчук розповів, скільки Україна витратила грошей на виплати пенсіонерам з ОРДЛО

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час публічного звіту про роботу служби у 2018 році.

Відео дня

За її словами, ці кредити було видано в період з 2007-го по 2018 рік.

Також Слюз повідомила, що непогашена заборгованість місцевих бюджетів за кредитами з ЄКР, отриманими з 2009-го по 2014 рік, на початок року становила 9 мільярдів гривень.

За інформацією Держказначейства, у 2018 році Пенсійний фонд отримував кредити з ЄКР на 89,5 мільярда гривень, з яких повернув лише 84,7 мільярда гривень.

При цьому, Пенсійний фонд продовжує брати кредити й цього року.

"У січні місяці ми видали понад 8 мільярдів гривень, і цю позику вже погашено. У лютому місяці, станом на вчора, ми видали Пенсійному фонду вже 3 мільярда 800 мільйонів кредиту", - сказала голова Держказначейства.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у січні затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2019 рік з дотаціями на покриття дефіциту в розмірі 167 мільярдів гривень.