Фонд гарантування вже провів два аукціони з продажу землі "Родовід Банку" / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 7 травня проведе в системі ProZorro черговий аукціон з продажу ділянки землі, яка належить ліквідується "Родовід Банку", зі стартовою ціною 740 мільйонів гривень.

Читайте такожФонд гарантування розкрив топ-5 схем виведення грошей із банків

Як повідомила прес-служба Фонду, ділянка землі площею 113,5 гектара розташована в Оболонському районі Києва і призначена для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення.

Відео дня

У Фонді нагадали, що цей актив вперше було виставлено на торги в серпні 2018 року за початковою ціною 3,7 мільярда гривень, а в лютому минулого року Фонд повернув актив у власність банку після спроби його незаконного відчуження шахраями.

Також повідомляється, що торги пройдуть за "голландською моделлю" (зі зниженням ціни), заявки на участь приймаються до 16:00 7 травня.

Довідка УНІАН. "Родовід Банк" був докапіталізований державою у 2009 році на 8,4 мільярда гривень і ще на 3,95 мільярда гривень у 2011 році, коли набув статусу санаційного банку. За 7 років перебування у власності держави банк не врегулював питання проблемних активів і не розвинув успішну санаційну модель.

У лютому 2016 року Національний банк за погодженням з Міністерством фінансів як власником "Родовід Банку" прийняв рішення про визнання банку неплатоспроможним та його передачу до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. З грудня фонд почав процедуру ліквідації "Родовід Банку".