Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple знову є найдорожчою компанією у світі за обсягом ринкової капіталізації, яка безпосередньо зараз становить 992,66 мільярда доларів. Більш того, на короткий термін ринкова капіталізація купертиновського гіганта перевалила за 1 трильйон доларів.

Читайте такожВ Україні продаватимуть акції Apple

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Після публікації фінансового звіту акції Apple різко зросли в ціні. Протягом невеликого періоду часу на торгах ціна однієї акції компанії сягнула максимального значення 215,31 долара. До моменту закриття торгів на біржі NASDAQ 1 травня сумарна вартість акцій компанії знизилася до 992,66 мільярда доларів. Зараз саме в Apple найбільша капіталізація на ринку", - йдеться в повідомленні.

Компанія Microsoft, яка минулого тижня вперше здолала позначку в 1 трильйон доларів ринкової капіталізації та обігнала за цим показником Apple, перемістилася на друге місце. Її ринкова капіталізація становить 979,92 мільярда доларів.

Третє і четверте місця в рейтингу посідають Amazon та Alphаbet з результатами 941,10 мільярда доларів і 812,09 мільярда доларів відповідно. Тобто, розрив між мінімальний, тому існує висока ймовірність нових перестановок в рейтингу.

Зростання акцій Apple дещо дивує на тлі падіння основних показників тривалого обвалу продажів смартфонів iPhone. Мабуть, інвестори дуже зраділи зростанню напрямку сервісів, доходи від яких за підсумками кварталу оновили абсолютний максимум, а також хорошим продажам переносних пристроїв, пристроїв для будинку та аксесуарів (категорія Wearables, Home and Accessories).

На початку серпня 2018 року компанія Apple стала першою в США публічною компанією вартістю 1 трильйон доларів. Через місяць до Apple приєдналася Amazon, яка другою серед американських компаній і третьою за всю історію світового фондового ринку (найпершою була китайська нафтогазова компанія PetroChina) подолала це важливий рубіж. 25 квітня 2019 року до них приєдналася Microsoft, ставши четвертою компанією у світі, чия ринкова вартість перевищила трильйон доларів.