За словами Коломойського, його передусім хвилює справедливість у справі "ПриватБанку" / фото УНІАН

Український бізнесмен Ігор Коломойський запевнив, що не бажає, щоб через можливу виплату йому компенсації за націоналізацію "ПриватБанку" постраждав український народ.

Про це він заявив в інтерв'ю Bihus Info у відповідь на запитання, чи не суперечать його власні інтереси інтересам українців.

"Є дилема. Є небезпека цього звинувачення. Ми хочемо так зробити, щоб були і вовки ситі, і вівці цілі. Щоб український народ не постраждав. Ми хочемо зробити це точечно і хірургічно. Скальпелем, а не сокирою. Так, ми хочемо, щоб був вердикт справедливим, хочемо, щоби були покарані винні, хто це зробив. А матеріальна компенсація - нам зайвого не треба, нам або віддайте цю пошарпану нікому не потрібну власність, бо той банк, може, взагалі вже нічого не коштує після трьох років "мудрого" управління "великим" менеджментом, і заберіть все, що в нього внесли", - підкреслив він.

Відео дня

Читайте також"ПриватБанк" направить 11,5 мільярда прибутку до держбюджету

За словами Коломойського, його передусім хвилює справедливість.

"Щоб не заподіяти шкоди, давайте подумаємо, який механізм реституції або компенсації. І розпишемо його, нам все одно, на який термін. Ми ж без цих грошей не помремо. Ми нормально харчуємося, у нас є на що жити. Але ми хочемо справедливості", - резюмував він.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями РНБО. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня визнав протиправним і скасував рішення від 2016 року про виведення неплатоспроможного «ПриватБанку» з ринку за участю держави.

Читайте такожСправа «ПриватБанку»: судді Окружного адмінсуду поскаржилися на тиск влади

Цей же суд скасував рішення Нацбанку про перелік пов'язаних осіб «ПриватБанку», яке було одним з основних для проведеної під час націоналізації банку процедури «bail-in» - обміну коштів, пов'язаних з банком осіб на акції фінустанови з їх подальшим продажем Міністерству фінансів.

Після цього Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Коломойського за кредитами рефінансування «ПриватБанку», отриманим до його націоналізації.

Згідно зі спільною заявою НБУ, Мінфіну і «ПриватБанку», повернення фінустанови його колишнім власникам за допомогою скасування рішення про націоналізацію є неможливим.

Також в НБУ повідомили про наміри подати апеляції на рішення судів. Міжнародні партнери України, включаючи представництво Євросоюзу, Європейський банк реконструкції і розвитку, Світовий банк і посольство США, виступили із заявами про підтримку націоналізації «ПриватБанку».