Це дві третини від усього прогнозованого обсягу "теплих кредитів" в 2019 року / фото УНІАН

Українці з початку цього року отримали "теплих кредитів" майже на 700 мільйонів гривень з прогнозованих 1,1 мільярда гривень.

Читайте такожСкільки субсидій отримують українці: свіжа статистика Держстату

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Відео дня

"Загалом, у 2019 році понад 63 тисяч сімей вже отримали в банках майже 700 мільйонів гривень "теплих кредитів". Це дві третини від усього прогнозованого обсягу кредитування цього року – 1,1 мільярда гривень "теплих кредитів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що минулого тижня українські сім'ї залучили близько 90 мільйонів гривень "теплих кредитів" для термомодернізації будинків, зокрема: близько 50 мільйонів гривень - для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ); майже 40 мільйонів гривень на утеплення приватних будинків; понад 2 мільйони гривень - на твердопаливні котли.

Крім того, за даними прес-служби Держенергоефективності, рекордна кількість ОСББ - 185 об'єднань стали учасниками урядової програми минулого тижня.

Голова держагентства Сергій Савчук закликав всіх зацікавлених в утепленні також користуватися місцевою підтримкою.

"Завдяки державній та місцевій програмам здешевлення "теплих кредитів" можна заощадити до 80% витрат на енергоефективні заходи", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.