Заступником голови наглядової ради "Ощадбанку" обраний Олексій Грінченко / фото УНІАН

Новопризначена наглядова рада державного "Ощадбанку" обрала своїм головою екскерівника представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевки Аджунера.

Читайте такожНова наглядова рада "Ощадбанку" розпочала свою роботу

Як повідомила прес-служба банку з посиланням на підсумки першого засідання ради, заступником голови ради обрано Олексій Грінченко.

Відео дня

Також сформовані комітети наглядової ради, включаючи комітети з питань призначень та винагород, з питань аудиту, ризиків, стратегії.

"Я бачу своїм завданням забезпечення ефективного і прозорого співробітництва між членами наглядової ради та керівництвом банку. Значний прогрес вже був досягнутий на шляху реформування державного банківського сектора, і я сподіваюся, що незалежність наглядової ради, Національного банку, які є передумовою фінансової стабільності та економічного зростання, будуть збережені", - прокоментував голова наглядової ради.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів наприкінці травня затвердив кандидатури незалежних членів і представників держави в наглядових рад трьох державних банків: "Ощадбанк", "Укрексімбанк" і "ПриватБанк".

Зокрема, до складу наглядової ради "Ощадбанку" увійшли: Шевкі Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, а також Даніель Білак та Дмитро Власов.

Вчора, 20 червня нова наглядова рада "Ощадбанку" почала свою роботу.

Згідно з новим законом про корпоративному управлінні в держбанках, наглядова рада кожної фінустанови буде складатися з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику від Кабінету міністрів, Адміністрації президента та профільного комітету Верховної Ради.