Гончарук: ми в найближчі п'ять років хочемо зрости на 40% / фото facebook/PMHoncharuk

Україна для досягнення мети зростання валового внутрішнього продукту на 40% в найближчі п'ять років має залучити 50 млрд дол. інвестицій.

Читайте такожЕкономіки України зросла на 4,6% - підтвердив Держстат

Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, обговорюючи програму діяльності уряду на найближчі роки, яку винесуть на затвердження до Верховної Ради.

Відео дня

«Ми підтверджуємо, що в найближчі п'ять років ми вважаємо реальним і ставимо собі амбіцію прийти до такої ситуації, коли у нас економіка зросте на 40%. Для цього потрібно залучити приблизно 50 млрд доларів інвестицій за п'ять років. Це не космічна цифра, вона велика, амбітна, вона набагато більша за ту, яку ми залучаємо зараз, але це цілком реально», - сказав він.

Гончарук додав, що серед іншого Кабмін має на меті створити один мільйон робочих місць протягом найближчих п'яти років.

«Це не означає, що держава за свої гроші будуватиме заводи в кожній області, це не так робиться. Це означає, що потрібно створити такі умови, щоб людям було комфортно організовувати бізнес, починати свою справу, щоб іноземному інвестору і великим компаніям було цікаво заходити в Україну і розміщувати тут своє виробництво», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України в 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% за рік.