Ілюстрація REUTERS

Чиста купівля валюти Національним банком України на міжбанківському валютному ринку в січні-вересні перевищила 3,9 млрд дол. США.

Читайте такожУ Нацбанку пояснили, що відбувається на валютному ринку

Як повідомляється на сайті НБУ, збереження сприятливої ситуації на валютному ринку протягом більшої частини року дозволяє поповнювати резерви, не впливаючи на динаміку курсу, сформованого під впливом фундаментальних чинників, і за цей період гривня за офіційним курсом зміцнилась на 12,5%.

Відео дня

Також у НБУ повідомили, що в четвертому кварталі регулятор має намір купувати на міжбанківському валютному ринку до 30 млн дол. США на день для нарощування резервів, що на 10 млн дол. більше індикатора другого-третього кварталів.

При цьому зазначається, що планові обсяги інтервенцій мають виключно індикативний характер, і залежно від ситуації на ринку Нацбанк може скорочувати обсяги купівлі валюти або взагалі не купувати її.

Водночас обсяги купівлі протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг при проведенні інших видів інтервенцій, зокрема, для згладжування значних коливань на валютному ринку.

Як повідомляв УНІАН, українська гривня за офіційним курсом Національного банку України за вересень зросла до долара США на 4,1% - до 24,20 грн/дол.

Державний бюджет України на 2019 рік засновано на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця року на рівні 29,4 грн/дол.