Могеріні підкреслила, що всі ці роки ЄС був на боці українців / фото УНІАН

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Могеріні підкреслює, що Євросоюз за останні п'ять років, у порівнянні з іншими партнерами, більше всіх інвестував в Україну.

Читайте такожГончарук розповів, внаслідок чого має зростати економіка України

Про це Могеріні заявила під час дебатів у Європарламенті щодо ситуації в Україні.

Відео дня

Вона помітила, що, коли зайняла свій пост у 2014 році, питання України був майже єдиним у порядку денному зовнішньої політики Євросоюзу.

"І певною мірою я стурбована, що це питання вислизає, немов проблеми зникають. І я вдячна Європейському парламенту за включення цього питання до свого порядку денного. Це питання в наступний понеділок також буде стояти на порядку денному Ради ЄС у закордонних справах саме тому, що я хочу подбати, щоб увагу до ситуації в Україні не знижувалося в цей момент", - заявила Могеріні.

Вона висловила впевненість, що з часу перших дебатів у ЄП по Україні, які відбулися п'ять років тому, Україна пройшла дуже довгий шлях, що, в першу чергу, стало можливим завдяки налаштованості українських громадян, їх роботі заради країни.

При цьому Могеріні підкреслила, що протягом цих років ЄС завжди був на боці українців.

"Після 2014 року ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу - на суму понад 15 мільярдів євро. Ми інвестували більше в Україні, ніж будь-яка інша країна у світі. І жоден інший партнер не інвестував в Україну так багато, як ми це зробили", - підкреслила віце-президент Єврокомісії.

При цьому вона зазначила, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС вже сприяло зростанню обсягів торгівлі майже на 50%.

На переконання Могеріні, підтримка України з боку ЄС і співпраця вже мають "дуже відчутний вплив на життя людей".

"Ми підтримали створення тисяч нових робочих місць і допомогли провести децентралізацію, що сприяло отриманню громадянами якісних послуг", - сказала вона.

Крім того, високий представник зазначила, що 14 жовтня на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС вона разом з українським міністром Вадим Пристайко мають заявити, що Євросоюз і Україна ще ніколи не були так близькі.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що європейські країни виділяють Україні мало коштів у порівнянні зі Сполученими Штатами.