Яків Смолій / REUTERS

Вся команда керівництва Національного банку України перебуває на своїх робочих місцях, ніяких обшуків і затримань не було.

Читайте такожСьогодні голові правління "Райффайзен Банку" Писаруку оберуть запобіжний захід – екс-депутат

Про це повідомила керівник Департаменту комунікацій НБУ Наталія Бондаренко в соцмережі Faceboook.

Відео дня

«Вся команда керівництва НБУ на своїх робочих місцях. Ніяких обшуків і затримань не було», - написала Бондаренко, прикріпивши фотографію з першим заступником голови НБУ Катериною Рожковою, заступниками голови НБУ Дмитром Сологубом, Олегом Чурієм і Романом Борисенком, а також директором Департаменту відкритих ринків НБУ Сергієм Пономаренком.

Також Бондаренко повідомила, що голова НБУ Яків Смолій перервав закордонне відрядження й терміново повертається в Україну, щоб бути разом зі своєю командою.

Згідно з офіційним коментарем, згодом опублікованим на сайті регулятора, правління НБУ обурене фактом вручення правоохоронними органами підозри Олександру Писаруку.

«Разом із першою післяреволюційною командою керівництва центробанку він стояв біля витоків реформи банківського сектору, завдяки якій ми сьогодні маємо здорові, прозорі та надійні банки», - йдеться в коментарі.

У НБУ наголосили, що Писарук є професійним банкіром з бездоганною репутацією, яку оцінили і в Міжнародному валютному фонді, де він працював останні три роки, а також у міжнародному та вітчизняному банківському співтоваристві, де він працював 16 років до призначення в НБУ й останній місяць.

Також у НБУ нагадали, що рішення регулятора приймаються колегіально, що виключає визначальний вплив однієї людини на процес ухвалення таких рішень.

Як повідомляв УНІАН, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратурою 11 листопада пізно ввечері затримали 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році «ВіЕйБі Банку».

За інформацією НАБУ, йдеться про колишніх і чинних посадових осіб Національного банку, а також «ВіЕйБі Банку» і приватних компаній, пов'язаних із колишніми власниками цієї фінустанови, проте конкретні особи не називаються.

За інформацією джерел на ринку, серед затриманих - нинішній голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександр Писарук, який у період банкрутства «ВіЕйБі Банку» обіймав посаду першого заступника голови НБУ.