Рішення прийнято по одному з позовів Фонду про стягнення понад 700 млн грн збитків / фото УНІАН

Північний апеляційний господарський суд задовольнив клопотання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про арешт активів колишнього власника ліквідованого "Дельта Банку" Миколи Лагуна.

Читайте такожФонд гарантування розкрив топ-5 схем виведення грошей із банків

Як повідомляється на сайті фонду, рішення прийнято одним з його позовів про стягнення збитків на суму більш ніж 700 мільйонів гривень, який стосується махінацій з рахунками в іноземних банках.

Відео дня

Зазначається, що влітку поточного року фонд подав ще один позов проти Лагуна і 7 колишніх топ-менеджерів банку, проте Господарський суд Києва з формальних підстав відмовив у розгляді позову, а в кінці листопада Північний апеляційний господарський суд залишив це рішення в силі. Фонд готує касаційну скаргу на це рішення судів.

Довідка УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проводить ліквідацію "Дельта Банку" з жовтня 2015 року. Банк працював на ринку України з 2006 року і входив до групи найбільших банків. Його основними акціонерами були бізнесмен Микола Лагун з часткою в капіталі 70,61% і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США).