Дмитро Медведєв / REUTERS

Росія готова розглянути питання про зняття санкцій з України за наявності відповідної ініціативи Києва.

Про це заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв, передає "Інтерфакс".

"Ми їм (Києву, - ред.) завжди казали: "Ми готові розглянути питання про санкції в двосторонньому порядку, але для цього повинна бути ініціатива з вашого боку, тому що ви їх на початку запровадили", - сказав Медведєв.

Відео дня

Він також заявив, що РФ "все одно залишається для України найбільшим ринком і найбільшим торговим партнером, незважаючи ні на що". І додав, що мова йде про мільярди доларів торгового обороту, що значимо і для Росії, і для України.

Відповідаючи на питання журналістів, Медведєв зазначив, що контакти на рівні глав урядів РФ і України поки не намічається.

За його словами, у свій час він спілкувався з Арсенієм Яценюком, коли той був прем'єром, а з Володимиром Гройсманом контактів не мав.

Читайте також"Нафтогаз", "Газпром" і транзитний контракт. Хто вийде переможцем у "газовій" сутичці

"З нинішнім прем'єром (Олексієм Гончаруком, - ред.) у нас контакти перервані, ми не телефонуємо і не листуємося. Але віце-прем'єр Дмитро Козак з українським віце-прем'єром вже спілкувався, міністри енергетики вже спілкуються, тому я нічого не виключаю, хочуть - будь ласка", - сказав Медведєв.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр РФ заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу на користь України "підлягає виконанню".