metalist.ua

Конфісковані об'єкти (приміщення на стадіоні "Металіст" і тренувальна база в селищі Високому) олігарха Сергія Курченка, який утік з України у 2014 році, повернули регіону.

Завершити довготривалий юридичний процес змогли лише після зміни керівництва Харківської ОДА.

Усього за місяць приміщення та землю  зареєстрували у Державному реєстрі нерухомого майна.

Відео дня

«На даний час завершено реєстрацію приміщень по вул. Плеханівській, 65: це багатофункціональний сектор (VIP-сектор), підтрибунні приміщення південної і північної трибун та футбольна академія. Також 3 січня завершено процедуру реєстрації приміщень бази «Металісті» у Високому», - розповіла очільниця Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Юлія Подлозкова.

Майнові комплекси, конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» і «Металіст арена», передавали до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації Розпорядженням Кабінету міністрів України, яке вийшло ще 11 квітня 2018 року.

Але за рік майно в обласну власність так і не прийняли - чиновники затягували процес, а кошти за аренду приміщень продовжував отримувати Курченко. Зрушили питання лише через 1,5 року, коли в області змінили керівництво.