Україні має намір випустити євробонди на 1 мільярд євро / фото УНІАН

Міністерство фінансів України підтвердило факт підготовки випуску облігацій зовнішньої державної позики в євро, з терміном обігу 10 років, про що раніше повідомляли джерела на фінансовому ринку.

Читайте такожУкраїна розмістить євробонди в євро під 5% річних - джерело

"Україна оголосила про випуск облігацій зовнішніх державних позик з десятирічним терміном обігу, деномінованих в євро, за Положенням S/Правилом 144А. Також застосовуються положення FCA/ICMA по стабілізації", - повідомляється на сайті Мінфіну.

Відео дня

Відзначається, що міністерство залучило банки BNP Paribas, jp Morgan and Raiffeisen Bank International як спільних лід-менеджерів для організації глобального конференц-дзвінка з інвесторами сьогодні, 22 січня.

Раніше інформоване джерело повідомило агентству УНІАН, що Міністерство фінансів України розпочало підготовку випуску євробондів в євро терміном обігу 10 років і орієнтиром прибутковості близько 5% річних і об'ємом близько 1 мільярда євро.

Як повідомляв УНІАН, Україна в червні 2019 року в ході розміщення семирічних євробондів залучила на зовнішньому ринку запозичень 1 мільярд євро з прибутковістю 6,75% річних з кінцевим терміном погашення 20 червня 2026 року. Це розміщення ознаменувало повернення нашої країни на ринок запозичень в євро після 15-річної паузи.