Ілюстрація / REUTERS

Google тимчасово закриває усі свої офіси в Китаї та Тайвані, щоб убезпечити співробітників від китайського коронавірусу.

Про це передає BBC.

У Google повідомили, що також скасовують відрядження своїх співробітників у Китай і Гонконг. Працівникам, які перебувають у країні, рекомендують якнайскоріше повертатися та протягом двох тижнів працювати вдома.

Відео дня

Зазначимо, що Google має 4 офіси на материковому Китаї попри те, що пошуковик заборонений у країні. Також у компанії не повідомляють, скільки людей працюють у китайських офісах.

Інші технологічні компанії, зокрема Amazon та Microsoft, також повідомили про закриття офісів у Китаї. Раніше на цьому тижні Facebook став першою великою американською фірмою, що закликала співробітників уникати поїздок до Китаю.

Читайте такожВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через глобальний спалах коронавірусу

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Станом на 30 січня у світі зареєстровано 7 тис. 783 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 170 з яких летальні.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.