Кабмін скасував понад 27 тисяч санкцій проти підприємств / фото УНІАН

Кабінет міністрів України скасував понад 27 тисяч спеціальних санкцій, що застосовані до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та іноземних суб'єктів господарської діяльності.

Читайте такожКурс долара в лютому: експерт спрогнозував, що буде з гривнею

Про це повідомив у Facebook заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Качка з посиланням на постанову Кабінету міністрів від 4 грудня 2019 року, опубліковане 3 лютого цього року.

Відео дня

Як пізніше повідомила прес-служба Мінекономіки, це рішення спрямоване на валютну лібералізацію відповідно до закону України "Про валюту і валютні операції", який набув чинності в лютому 2019 року.

При цьому постанова Кабміну скасовує спеціальні санкції, застосовані до компаній раніше цієї дати.

"Ще один механізм тиску держави на бізнес відійшов у минуле. Ми почули бізнес-спільноту і скасували "старі" санкції, тобто скасування отримало зворотну дію", - цитує прес-служба міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова.

Серед спеціальних санкцій, які застосовувалися до компаній за порушення в сфері зовнішньоекономічної діяльності - накладення штрафів, застосування до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та іноземних компаній індивідуального режиму ліцензування, встановлення заборон, обмежень або порядку здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2018 року Верховна Рада прийняла закон «Про валюту і валютні операції», який після перехідного періоду набув чинності у лютому 2019 року.