Сергій Верланов

У січні українські роботодавці додатково уклали майже 19,5 тисяч трудових угод з найманими працівниками. Подібний результат став можливим завдяки активній роз’яснювальній роботі, яку проводить Державна податкова служба разом з Держпраці у рамках кампанії з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це повідомляє ДПС України. «У січні ми зафіксували різке зростання повідомлень про прийняття на роботу, тобто укладених трудових контрактів. Причому, як показує перша декада лютого, хороша динаміка зберігається й надалі. Якісна роз’яснювальна кампанія дає результат, якого неможливо досягти лише силовими та адміністративними методами», – заявив голова ДПС Сергій Верланов.

У податковій службі наголосили, що протягом січня також зареєстрували власну справу близько 2700 громадян, що до цього здійснювали підприємницьку діяльність без належного оформлення. Таким чином, бюджети різних рівнів додатково отримали 18,3 млн грн податку та зборів і 19,9 млн грн єдиного внеску.

Відео дня
false

Зазначимо, що загалом протягом минулого місяця ДПС провела 501 перевірку суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам.

Як наслідок, податківці виявили 262 випадки, або 52% від загальної кількості, недотримання податкового законодавства і донарахували порушникам до сплати 74 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 23 млн грн єдиного внеску та близько 5 млн грн військового збору.

Також органи ДПС виявили близько 900 найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцем без належного оформлення трудових відносин.

false

Додамо, що учора було оприлюднено публічний звіт про підсумки діяльності Державної податкової служби України за 2019 рік. Ознайомитися з ним можна за цим посиланням.

Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю виданню РБК-Україна голова ДПС Сергій Верланов розповів про результати роботи, найближчі плани та виклики, що стоять перед податковою службою за його керівництва.