Україна не зможе продати українську "дочку" російського держбанку / фото УНІАН

Стокгольмський арбітраж не задовольнив апеляцію України й залишив у силі заборону на продаж "дочки" російського Зовнішекономбанку (ЗЕБ) - Промінвестбанку.

Читайте такожУкраїнську "дочку" російського банку знову виставили на аукціон

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу ЗЕБу.

Відео дня

Таке рішення прийняв 2 березня повний склад трибуналу, в який входив і призначений Україною арбітр, наголошується в повідомленні.

ЗЕБ подав позов проти Міністерства юстиції України в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма у червні 2019 року. У серпні того ж року ЗЕБ попросив Стокгольмський арбітраж в якості забезпечувальних коштів заборонити продаж акцій Промінвесту. Суд став на бік РФ й заборонив Україні продавати банк. Україна оскаржила це рішення.

Як повідомляв УНІАН, належить російському державному банку "Промінвестбанк" за підсумками 2018 року отримав 3,389 мільярда гривень збитку. Як свідчить звітність банку, опублікована на його сайті, на 1 січня 2019 року статутний капітал фінустанови становив 50,919 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. "Промінвестбанк" є одним із найбільших українських банків за обсягом активів й перебуває у власності російського державного "Зовнішекономбанку". З березня 2017 року щодо українських дочірніх структур російських держбанків діють санкції, що забороняють виведення капіталу на користь материнських структур.

Державна виконавча служба виставила на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій банку в рамках виконання в Україні рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно пов'язаних з українських компаній, які мали активи в Криму.