Ілюстрація / REUTERS

Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні "B".

Прогноз по рейтингах є позитивним, повідомляється на сайті організації.

Короткостроковий рейтинг в іноземній і національній валюті також підтверджений на рівні "B" зі стабільним прогнозом.

Відео дня

Fitch очікує продовження співпраці України і Міжнародного валютного фонду в рамках багаторічної програми. Ця програма полегшує доступ до зовнішнього фінансування, що дозволяє знизити ризики рефінансування, а також зміцнити макрофінансову стабільність і бюджетну стійкість.

Читайте такожАгентство Moody's покращило прогноз щодо кредитного рейтингу України

У Fitch відзначають, що Україна досягла значного прогресу в законодавчому схваленні низки реформ, які у випадку ефективного та надійного впровадження, можуть допомогти усунути структурні недоліки, що впливають на перспективи зростання і якість інститутів.

Серед факторів, які агентство наводить як такі, що впливають на підвищення рейтингу країни, знаходяться зниження зовнішньої фінансової уразливості, а також впевненість, що прогрес у реформах буде сприяти поліпшенню перспективам зростання економіки при збереженні макроекономічної стабільності.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року кредитне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валюті з B - до B і поліпшило прогноз зі стабільного на позитивний.