Ілюстрація REUTERS

Адміністрація Дональда Трампа в середу попросила Конгрес схвалити виплату американським платникам податків $500 мільярдів і видачу місцевим авіакомпаніям забезпечених кредитів в обсязі $50 мільярдів, щоб допомогти подолати наслідки епідемії коронавірусу.

Читайте такожЕкономіка коронавірусу: як країни світу рятуються від кризи в умовах пандемії

Про це свідчить документ, з яким ознайомився Рейтер.

Відео дня

Виплати платникам податків повинні початися 6 квітня і залежатимуть від доходу і розміру сім'ї. Вони пройдуть у два етапи, які розпочнуться 6 квітня і 18 травня.

Лідери партій в Конгресі обговорюють пропозиції Трампа.

Адміністрація США в рамках запропонованих стимулів в обсязі $1 трильйона також хоче спрямувати $150 мільярдів на допомогу особливо потерпілим секторами економіки у вигляді забезпечених кредитів або гарантій за кредитами і $300 мільярдів - малому бізнесу у вигляді кредитів.

Чиновники кажуть, що гроші можуть отримати готелі, ресторани, виробники літаків, а також круїзні компанії.

Boeing Co повідомила в середу, що домагається гарантій за кредитами в обсязі як мінімум $60 мільярдів, а також інших видів фінансування для всього авіабудівного сектора, у той час як вантажні й пасажирські авіаперевізники хочуть отримати $58 мільярдів у вигляді кредитів і грантів.

Трамп у середу провів телеконференцію з головами Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, UPS та інших перевізників.

Керівники американського готельного та туристичного бізнесу з таких компаній, як Marriott і Hilton, зустрілися з Трампом у вівторок, щоб обговорити потенційну допомогу обсягом $250 мільярдів.