Ілюстрація / REUTERS

Уряд сьогодні на позачерговому засіданні виділив 39,2 млн грн з резервного фонду державного бюджету на здійснення низки заходів щодо протидії поширенню захворювання COVID-19 на території України.

Про це йдеться в повідомленні Урядового порталу.

"Зокрема, Міністерству охорони здоров'я виділено 35,6 млн грн, Міністерству юстиції (для Державної кримінально-виконавчої служби) - 3,6 млн грн для забезпечення засобами індивідуального захисту працівників, що задіяні у здійсненні протиепідемічних заходів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також уряд виділив з резервного фонду держбюджету 639 тис. грн Міністерству інфраструктури для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням невідкладної евакуації громадян України та членів їхніх сімей із зони поширення коронавірусу в Італійській Республіці.

Читайте такожКабмін скасував тендери для закупівлі товарів і робіт, необхідних для боротьби з коронавірусом

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 березня, на позачерговому засіданні Кабмін ухвалив встановити режим надзвичайної ситуації в м. Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Жодних нових обмежень наразі не передбачається.

Також уряд ухвалив звільнити від сплати ввізного мита та ПДВ визначений перелік лікарських засобів, медичних виробів та обладнання, що необхідні для запобігання виникненню та поширенню COVID-19, а також для локалізації та ліквідації спалахів цього захворювання. Список буде оприлюднений на сайті уряду найближчим часом.

Крім того, Кабмін ухвалив до 19 квітня спростити порядок закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 на території України. Постановою визначено, що закупівлі, що необхідні для боротьби зі спалахами COVID-19, здійснюються без проведення тендерів, з обов'язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю (ціна, обсяг тощо). Для цього укладений договір про закупівлю повинен бути завантажений в е-систему разом з усіма додатками до нього.