Митниця відзвітувала за 100 днів роботи / фото УНІАН

Державна митна служба України підбила підсумки роботи за 3,5 місяця свого існування як окремого держоргану, протягом яких провела перші відкриті конкурси на заміщення вакантних посад в митній службі, звільнила понад 500 найодіозніших співробітників відомства і запустила 7 сканерів для перевірки вантажів на пунктах пропуску в рамках боротьби з контрабандою.

Читайте такожНефьодов оцінив контрабанду на митниці у 50-60 мільярдів гривень

Про це повідомили в прес-службі митної служби, підбиваючи підсумки роботи за перші 100 днів існування нового відомства.

Відео дня

Зокрема, сканери, які закупили ще в 2018 році, були введені в експлуатацію у поточному році на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві-Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі та Порубному, завдяки чому огляд фури в середньому скоротився з 3-х годин до 7-15 хвилин.

Згідно з повідомленням, за вказаний період відбулися перші відкриті конкурси на заміщення вакантних посад в митній службі. Зокрема, 283 кандидати взяли участь у 37 конкурсах: в середньому - 8 претендентів на одне місце.

Крім того, митна служба за вказаний період запустила онлайн-калькулятор розрахунку вартості розмитнення авто, який дозволяє вирахувати суму податку до сплати за ввезення уживаної або нової машини з-за кордону, а також онлайн-систему скарг на свою роботу.

«На сьогодні в систему надійшло 2038 звернень, 95% з яких - оброблені», - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що відтепер СБУ може направляти митниці доручення провести митний огляд товарів в електронній формі, тоді як раніше правоохоронці надсилали такі доручення у паперовому вигляді та на конкретний митний пост, що не дозволяло відстежити кількість і результативність таких запитів і збільшувало кількість зловживань на місцях.

Крім того, за цей час митна служба провела перший відкритий електронний аукціон через «ProZorro.Продажі» і відновила співпрацю з донорськими організаціями, яка раніше була заморожена через тотальну корупцію в держорганах. «Нова митниця повернула довіру міжнародних інституцій. На даний момент завдяки їхній підтримці ми впроваджуємо нові інфраструктурні проекти (зокрема, 12 пунктів пропуску відкриємо до кінця року), якісні кадрові та функціональні зміни», - наголосили у прес-службі.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня 2019 року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно почала працювати в Україні з 8 грудня минулого року.