Ілюстрація REUTERS

Європейські акції впали в четвер після двох сесій зростання поспіль, оскільки швидке поширення коронавірусу та побоювання глибокої глобальної рецесії затьмарили оптимізм від прийняття Сенатом США історичного пакета стимулюючих заходів на $2 трильйони для пом'якшення економічних наслідків пандемії.

Читайте такожНімеччина рятуватиме економіку рекордною сумою - схвалили антикризовий пакет на 750 мільярдів євро

Відео дня

Загальноєвропейський індекс STOXX 600 впав на 2,14%, а німецький DAX - на 2,53% після того, як дані вказали на різке погіршення споживчих настроїв в країні до мінімального показника з 2009 року, пише Рейтер.

Італійські та іспанські акції втратили від 2% до 2,6%, оскільки кількість смертельних випадків від хвороби COVID-19, яка викликається вірусом, в Італії перевищила 7.500, а в Іспанії - 3.400, обійшовши загальну кількість смертельних випадків у Китаї.

Індекс споживчої довіри в Німеччині за версією дослідницького інституту GfK на квітень становить 2,7 пункту у порівнянні з переглянутим показником у 8,3 пункту місяцем раніше.

Акції британського ритейлера електроніки Dixons Carphone знизилися на 3% після того, як компанія попередила, що не досягне прогнозу прибутку і боргу на 2019-20 рік, оскільки спалах вірусу призвів до закриття магазинів у Великобританії, Ірландії та Греції.