"Ощадбанк" йде назустріч клієнтам-підприємцям / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" надав кредитні канікули першим 17 клієнтам малого та середнього бізнесу з метою підтримки підприємців і зниження фінансового навантаження на них в умовах карантину, запровадженого українською владою в рамках заходів з протидії поширенню в Україні коронавірусу.

Читайте також"Приватбанк" ввів кредитні канікули для малого та середнього бізнесу

Як повідомили в прес-службі банку, підприємці можуть скористатися відстрочкою платежів по тілу кредиту до трьох місяців за кредитами у формі невідновлюваної кредитної лінії та термінового кредиту.

Відео дня

Зокрема, кредитні канікули отримали клієнти банку із галузей машинобудування, будівництва, готельного і ресторанного бізнесу, розважальних послуг, торгівлі, автомобільної сфери, металургії, туризму, транспорту.

"Ощадбанк" йде назустріч клієнтам-підприємцям, щоб вони вистояли в цей непростий період і згодом продовжили нормальне функціонування свого бізнесу... Ми зберігаємо для себе клієнта, а для країни - роботодавця та платника податків. Тому ми підставляємо кредитне плече тим, хто дійсно потребує і хто, віримо, вже скоро зробить свій внесок у відновлення економіки", - цитує прес-служба голову правління "Ощадбанку" Андрія Пишного.

Як повідомляв УНІАН, раніше Національний банк України роз'яснив, що пільговий режим обслуговування кредиту, або "кредитні канікули, не означає прощення боргів, а лише передбачає відстрочку сплати боргу та відсотків для позичальників, фінансовий стан яких погіршився в період карантину.

25 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня прийняла закон про пом'якшення низки вимог податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції.

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.