Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд підтримує намір української влади розширити бюджетний дефіцит через пандемію коронавірусу і впевнений у швидкому виконанні Україною умов для старту нової програми підтримки.

Читайте такожМВФ прогнозує падіння економіки України цього року на 7,7%

Про це повідомляється на сайті МВФ з посиланням на заяву директора Європейського департаменту фонду Пола Томсена.

Відео дня

«Україна серйозно постраждала від пандемії. Уряд вживає заходів, які приведуть до дуже значного збільшення дефіциту бюджету. Ми повністю підтримуємо це», - зазначив представник МВФ.

За його словами, протягом останніх років у рамках програми за підтримки Фонду Україна досягла значних показників макроекономічної стабільності, що забезпечує необхідні буфери для вжиття необхідних заходів.

Томсен нагадав, що Україна і МВФ обговорюють нову програму підтримки, і відзначив прогрес у цих переговорах. «Існує низка проблем, які залишаються невирішеними, і я впевнений, що вони скоро будуть подолані, і що ми зможемо рекомендувати програму нашому керівництву. Є гарний прогрес, і це, звичайно, дасть Україні більше ресурсів», - додав представник Фонду.

Довідка УНІАН. Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точної дати розгляду цього питання поки що не визначено, оскільки наша країна виконала не всі умови для старту нової програми.