Фото: РБК-Україна

Нова податкова припинила більшу частину тих системних схем зловживання з ПДВ, які мали місце за попередньої влади.

Про це заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ми бачимо, що податкове навантаження у порівнянні рік до року, а саме 2020 з 2019-им роком, зросло з 2,08% до 2,24%. Це дуже велике зростання, і свідчить про припинення більшої частини тих системних схем зловживання з ПДВ, які мали місце за попередньої влади і які нам вдалося вирішити. Вдалося припинити протягом терміну перебування при владі нової команди. Це – велика перемога, я вважаю, і хочу подякувати всім податківцям України за активну участь у цьому процесі», - заявив Данило Гетманцев.

Відео дня

https://youtu.be/Zf4IuQ_IOvc

Також Данило Гетманцев підкреслив, що Державна податкова служба традиційно виконує і перевиконує ті показники, яких держава очікує від надходжень до держбюджету по податку на додану вартість (ПДВ), акцизному податку та інших. 

«У цьому контексті я хотів би подякувати нашим фіскальним органам, у першу чергу Державній податковій службі України, за виконання і перевиконання тих показників, яких ми очікуємо від надходжень від ПДВ, акцизного податку та інших податків», - заявив нардеп від «Слуги народу».

Також, за словами Данила Гетманцева, народні депутати побачили перевиконання показників з надходжень до держбюджету за перший квартал від Державної податкової служби, зокрема по ПДВ.  

«Ми бачимо зростання обсягу зареєстрованих податкових накладних по ПДВ вже у квітні за березень, незважаючи на зменшення обсягу оподатковуваних операцій», - підкреслив він.

Нагадаємо, в інтерв’ю OBOZREVATEL голова ДПС Сергій Верланов заявив, що за час своєї роботи нова податкова завдяки ліквідації шахрайських схем додатково принесла в бюджет понад 15 млрд грн. Тому звинувачення ексміністра фінансів Ігоря Уманського про нібито втрату 5 млрд грн на ПДВ ґрунтуються на фейку, який зробили ті, хто раніше заробляв на цих же схемах.

Раніше Данило Гетманцев назвав звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського щодо 5 млрд грн, які держава наче б то недоотримала від "скруток" з ПДВ чи інших так званих схем безпідставними й такими, що не находять підтверджень. «Уманський розповсюджує заяви ображеного хлопчика, якого змусили піти», - заявив він.