Ілюстрація REUTERS

Під час карантину 62% ресторанів в Україні припинили свою роботу.

Читайте такожЛюди в 170 країнах через пандемію житимуть гірше - голова МВФ

Про це повідомляє онлайн-платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot з посиланням на статистику компанії з автоматизації ресторанів Poster.

Відео дня

Відзначається, що якщо протягом нульового тижня карантину (17-22 березня) в Україні працювало 99% закладів, то до кінця п'ятого тижня відсоток ресторанів, які працювали, поступово знижувався і станом на 19 квітня досяг 38%.

Водночас продажі закладів громадського харчування в Україні за час карантину скоротилися на 73% у порівнянні з початком березня.

Карантин в Україні: 62% ресторанів припинили роботу (інфографіка)
Карантин в Україні: 62% ресторанів припинили роботу (інфографіка)

Як повідомляв УНІАН, за даними OpenDataBot, через карантин понад 160 тис. працівників ресторанного бізнесу України залишилися без роботи.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припинили свою роботу. В країні дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.