/ eho-ua.com

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої зарплати на одну застраховану особу у сумі 3 914 гривень 88 копійок, який буде застосовуватись при визначенні коефіцієнту заробітної плати за листопад 2015 при призначенні пенсій, повідомила прес-служба фонду.

Як наголошується в повідомленні, цей показник використовується при призначенні пенсій згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Читайте такожДоходи до Пенсійного фонду 2016 року зменшаться на 110 мільярдів гривень - Розенко

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 2 березня 2015 року прийняла закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про пенсійне забезпечення".

Відповідно до змін, внесених законом, Пенсійний фонд України з 1 червня 2015 року припинив призначення спецпенсій депутатів, міністрів, суддів, прокурорів, митників, податківців та інших чиновників.

Читайте такожСоцстандарти в 2016 році будуть підвищені на 12% – голова Мінфіну

За словами міністра соціальної політики Павла Розенка, всі пенсії високопоставленим чиновникам призначаються відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". При цьому дана норма не стосується вчених і військовослужбовців.