REUTERS

В Україні йде війна за контроль над державними активами, над фінансовими потоками, і уряду багато схеми відомі, заявив в ході позачергового засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Йде боротьба за державні компанії. Я тому і запропонував провести відкрите засідання, щоб показати, що я не дозволю подальшу політизацію діяльності держкомпаній, щоб держкомпанії і далі були годувальницями політичних діячів і партій, - сказав він. - Йде війна за те, щоб приватизувати ту чи іншу компанію або поставити свого директора. Зате всі гасла про боротьбу з корупцією, але через заднє крильце заходять і просять призначити того або іншого. Це все зрозуміло і це все відомо".

Яценюк підкреслив, що на поточний момент в Україні потрібно змінювати систему держуправління, оскільки зміна директорів або назви компанії не завжди призводять до очікуваних результатів.

Відео дня

Читайте такожЯценюк пригрозив голові "Турбоатома" звільненням

Як повідомляв УНІАН, на початку 2016 року Яценюк ініціював проведення фінансових перевірок провідних державних компаній з метою оцінки ефективності їх діяльності та дотримання фінансової дисципліни.