REUTERS

Вихід з Великобратинии зі складу Євросоюзу може спричинити технічну рецесію в країні, викликану зростанням цін і втратою Лондоном статусу світового фінансового центру.

Про це повідомляє Сityam з посиланням на заяву голови Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

"Голосування за вихід зі складу стане причиною тривалого періоду підвищеної невизначеності, викликаної волатильністю фінансового ринку і скороченням виробництва. У довгостроковій перспективі скорочення виробництва і доходів буде негативним і відчутним", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У МВФ зазначили, що Велика Британія ризикує потрапити до замкнутого кола слабкого економічного зростання, зниження цін на житло та акції компаній.

"Якщо вихід спричинить різке скорочення зовнішнього фінансування, це призведе до падіння курсу фунта стерлінгів, а також зниження рівня інвестицій і споживання, що викличе зростання цін на внутрішньому ринку", - підкреслила Лагард, посилаючись на значний дефіцит платіжного балансу Великобританії.

Читайте такожВихід Великобританії з ЄС коштуватиме Німеччині 45 мільярдів євро - ЗМІ

Також голова МВФ зазначила, що Фонд завершив свою "місію" у Великій Британії – виконав оцінку економічних успіхів і порадив, як можна підтримати економічне зростання.