За рішення проголосували 276 народних депутатів / Фото УНІАН

За відповідне рішення проголосували 276 народних депутатів за необхідних 226.

Представляючи відповідний законопроект №5553, представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов зазначив, що прийняття законопроекту сприятиме захисту вкладів у державних банках і зростанню довіри до банківської системи у цілому.

У пояснювальній записці до документа зазначалося, що прийняття законопроекту подасть приклад відповідального ставлення власника банку до забезпечення захисту інтересів клієнтів банків.

Відео дня

Читайте такожРада сьогодні може розглянути три законопроекти про гарантування державою вкладів фізосіб

«Законопроект розроблено для посилення тенденцій щодо подолання кризових явищ у банківській системі України та зміцнення проявлення волі держави, як власника банків, у забезпеченні захисту інтересів вкладників - фізичних осіб», - сказано у пояснювальній записці.

Як повідомляв УНІАН, проект закону про державні гарантії вкладникам державних банків було подано до Верховної Ради після рішення уряду про націоналізацію найбільшого в Україні «ПриватБанку». Рішення про націоналізацію «ПриватБанку» було прийнято 18 грудня на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони на пропозицію Національного банку України.